کارگاه آموزش کامپیوتر

کارگاه های آموزشی

در سال های اخیر با بیکاری گسترده دانش آموختگان علوم کامپیوتر در مراکز آموزش عالی روبرو بوده ایم، که این امر سبب شده است مشکلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بسیاری را در جامعه به دنبال داشته باشد. بنابراین هدف این است که با بررسی میزان هماهنگی و انطباق نظام آموزشی این شاخه با بازار کار موجود، شکاف موجود بین این دو حوزه شناسایی گردد و بتوان جهت کاهش حد فاصل این شکاف برنامه ریزی نمود تا بتوانیم در کاهش نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی این شاخه  نقشی را ایفا کنیم.  برای تحقق بخشیدن به این هدف تصمیم گرفتیم تا با برگزاری کارگاه های آموزشی کامپیوترکه به صورت عملی برگزار می گردد، دانش آموختگان و دانشجویان رشته های علوم کامپیوتر، مهندسی کامپیوتر، مهندسی فناوری اطلاعات و مهندسی برق را برای ورود به بازار کار آماده کنیم.

زبان های برنامه نویسی – دلیل اصلی گسترش دنیای فناوری اطلاعات

زبان های برنامه نویسی دلیل اصلی گسترش دنیای فناوری اطلاعات بوده اند و پیشرفت آن ها تا کنون و توانایی خلق نرم افزار های فوق پیشرفته با آن ها شرایطی را به وجود آورده که هر روز شاهد بروزرسانی های گسترده از تکنولوژی های جدید هستیم. دنیای امروز، دنیای کسب و کار است. به ویژه کسانی که به طور حرفه ای در حوزه کامپیوتر مشغول به فعالیت می باشند، در صورت هوشمندی و مجهز بودن به دانش روز، میتوانند از این سفره گسترده، سهمی برای خود بردارند. در همین زمینه برنامه نویسی کامپیوتر از جمله مهارت ها و مشاغلی است که تخصص در آن میتواند آینده شغلی شما را تضمین کند. البته در حال حاضر محیط های برنامه نویسی متعددی در عرصه کامپیوتر وجود دارد که تسلط به یکی از آنها در حد یک متخصص و خبره، میتواند باعث موفقیت در یافتن شغلی در حوزه IT شود .

برنامه جامع کارگاه های عملی برنامه نویسی جهت ثبت نام

مدرک معتبر(قابل ترجمه رسمی)

 معرفی رشته های دانشگاهی در زمینه کامپیوتر و فناوری اطلاعات

* مهندسی کامپیوتر – گرایش سخت افزار

مهندسی سخت افزار به مطالعه و بررسی طراحی سخت افزاری، کنترل سخت افزار و شبکه های کامپیوتری می پردازد. برای مثال یک مهندس سخت افزار می تواند طراحی سخت افزاری کند که با IC ها کار کند، با رایانه کار کند، یا از دروازه های کامپیوتر استفاده نماید و در نهایت می تواند به طراحی مدارهای مجتمع دیجیتالی بپردازد.

* مهندسی کامپیوتر – گرایش نرم افزار

نرم افزار، برنامه ها و داده هایی است که به کامپیوتر فرمان می دهد که چه عملی را انجام دهد. نرم افزارها عبارتند از نرم افزار های سیستمی و نرم افزارهای کاربردی. نرم افزارهای سیستمی برنامه هایی هستند که کامپیوتر برای فعال شدن یا سرویس دادن به آن نیاز دارد و به این دلیل از سوی سازندگان سیستم کامپیوترعرضه می شوند. نرم افزارهای کاربردی نیز برنامه هایی هستند که کاربر یا خود آن را می نویسد یا شرکت های نرم افزاری آن ها را تهیه کرده و برای فروش عرضه می کنند. در واقع هدف از گرایش نرم افزار، آموزش و پژوهش در زمینه زبان های مختلف برنامه نویسی، سیستم های عامل مختلف و طراحی انواع الگوریتم ها می باشد.

* مهندسی فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات (IT) همان طور که به‌ وسیله انجمن فناوری اطلاعات آمریکا (ITAA‎) تعریف شده‌ است، به مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده‌سازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصا برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزار رایانه می‌پردازد. به طور کوتاه، فناوری اطلاعات با مسائلی مانند استفاده از رایانه‌ها و نرم ‌افزارها سروکار دارد تا از این طریق تبدیل، ذخیره، حفاظت، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و ایمن انجام پذیرد. فناوری اطلاعات بسیار از علم رایانه وسیع تر است و معمولا به کلیه فناوری هایی اشاره دارد که در پنج حوزه جمع آوری، ذخیره سازی، پردازش، انتقال و نمایش اطلاعات کاربرد دارند.

فناوری اطلاعات متشکل از چهار عنصر اساسی (انسان، ساز و کار، ابزار و ساختار) است، به طوری که در این فناوری، اطلاعات از طریق زنجیره ارزشی که از بهم پیوستن این عناصر ایجاد می‌شود جریان یافته و پیوسته تعالی و تکامل سازمان را فراراه خود قرار می‌دهد:

  • انسان: منابع انسانی، مفاهیم و اندیشه، نوآوری
  • ساز و کار: قوانین، مقررات و روشها، سازوکارهای بهبود و رشد، سازوکارهای ارزش گذاری و مالی
  • ابزار: نرم‌افزار، سخت‌افزار، شبکه و ارتباطات
  • ساختار: سازمانی، فراسازمانی مرتبط، جهانی

امروزه معنای اصطلاح «فناوری اطلاعات» بسیار وسیع شده ‌است و بسیاری از جنبه‌های محاسباتی و فناوری را دربر می‌گیرد و نسبت به قبل شناخت این اصطلاح آسان‌تر شده‌ است. چتر فناوری اطلاعات تقریباً بزرگ است و بسیاری از زمینه‌ها را پوشش می‌دهد. متخصصین فناوری اطلاعات وظایف متنوعی دارند، از نصب برنامه‌های کاربردی تا طراحی شبکه‌های پیچیده رایانه‌ای و پایگاه داده‌های اطلاعاتی. چندی از زمینه‌های فعالیت متخصصین فناوری اطلاعات می‌تواند موارد زیر باشند:

  • مدیریت اطلاعات
  • پیاده‌سازی شبکه‌های رایانه‌ای
  • مهندسی رایانه
  • طراحی سیستم‌های پایگاه داده
  • مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی
  • سیستم‌های اطلاعاتی مدیریت

در ایران متولی اصلی فناوری اطلاعات و ارتباطات را وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می دانند .

* مهندسی فناوری اطلاعات – گرایش تجارت الکترونیک

تجارت الکترونیک با استفاده از شبکه های رایانه ای، معاملات تجاری را در مراحل گوناگون آن مانند طراحی، تولید، خرید و فروش و تحویل، ساده نموده و به آن سرعت می بخشد. «تجارت الکترونیک» دربرگیرنده هر گونه تجارت و تعامل مدیریتی است که با استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات صورت می گیرد. تجارت الکترونیکی به عنوان یکی از مباحث مهم فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد تاکید کارشناسان بوده و با سرعت در حال جایگزین شدن تجارت سنتی است و بسیاری از کشورها بهره ‌مندی از آن را سرلوحه استراتژی های بازرگانی خود قرار داده ‌اند. خرید و فروش و تبادل هر گونه کالا، خدمات و یا اطلاعات از طریق شبکه‌های رایانه‌ای یا انجام مبادلات تجاری در یک قالب الکترونیکی،‌‌ از تعاریفی است که برای تجارت الکترونیکی بیان شده است.

* مهندسی فناوری اطلاعات – گرایش امنیت اطلاعات

اما هدف از امنیت اطلاعات این است که تبدیل، ذخیره، حفاظت، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن و امن انجام پذیرد و از انجام فعالیتهای غیر مجاز ممانعت به عمل آید. منظور از فعالیت‌های غیر مجاز، دسترسی، استفاده، افشاء، خواندن، نسخه برداری یا ضبط، خراب کردن، تغییر و دستکاری اطلاعات است. متخصصین رشته امنیت اطلاعات باید قادر باشند از حملات هکرها (نفوذگران) و سارقان اینترنتی، حملات Dos  و DDos ، برنامه های مخرب، ویروس ها و … تا حد قابل قبولی جلوگیری نموده و يا در صورت بروز، سيستم‌ها را سريعاً ريکاوري کنند.

* مهندسی فناوری اطلاعات – بازار کار

  • مطالعه، بررسی و امکان سنجی سخت افزار، شبکه و نرم افزار مورد نیاز

  • جمع آوری، سازمان دهی، طبقه بندی اطلاعات

  • ایجاد و نگهداری نرم افزارهای مورد نیاز مانند پست فارسی و ابزار جستجوی اطلاعات فارسی

  • طراحی و پیاده سازی شبکه های محلی

  • مطالعه و بررسی ابزار مخابراتی مناسب برای انتقال اطلاعات

  • بررسی سیستم‌های نرم افزاری مناسب برای سازماندهی و استفاده از اطلاعات مانند سیستم‌های عامل  بانک اطلاعاتی

  • مطالعه و شناسایی شیوه‌های جدید برای اطلاع رسانی

  • دیوار آتش ( Fire walls )

  • سیستم های کنترل نفوذ ( Honey pots )

  • سیستم های تشخیص نفوذ ( IDS & IPS )

  • سیستم های پالایش ( Filters)

  • فراهم سازی امنیت لازم برای تراکنش‌های مالی بانک‌ها

  • فعالیت در مراکز داده و شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت برای تامین امنیت سرورها

  • بانکداری اینترنتی

  • بانکداری از طریق موبایل

  • ایجاد سایت‌های ارائه دهنده خدمات تجارت الکترونیک